Cocosa Coconut Oil Extra Virgin 500 ml

158 kr

Spara 47kr ( 23% lägre pris!)

Rek. pris: 205 kr
500 ml.
  • Alltid Fri frakt!
  • Lägre priser
  • Snabb leverans - order före kl. 14 packas samma dag.
  • Maila kundservice på info@halsokostgrossisten.se
Beskrivning

Detaljer

Cocosa Coconut Oil Extra Virgin från Soma Nordic. En 100 % KRAV-ekologisk kokosolja som passar utmärkt för matlagning. Cocosa Extra Virgin är en kallpressad kokosolja med en exotisk smak och doft där endast färskt, vitt kokosnötkött har använts. Fettsyror, vitaminer, mineraler och antioxidanter har bevarats och detta ger oljan ett naturligt skydd, lång hållbarhet och stabilitet. Cocosa Extra Virgin är en ekologisk och KRAV-märkt kokosolja som passar bäst vid matlagning där temperaturen inte överskrider 175 grader. Oljan är klassad som Raw Food och du kan beställa den i storlekarna 200 ml, 500 ml och 1300 ml. Cocosa Extra Virgin smakar och doftar av kokos och används med fördel i matlagning vid låga temperaturer. Kokospalmen kallas för livets träd i de tropiska länderna där befolkningen använder alla delar av trädet. Ekologisk kokosolja kommer från kokosnöten och är en olja med många användningsområden och lång hållbarhet. Den består av mellanlånga och goda fettsyror som är tåliga för ljus och värme, vilket gör att den passar utmärkt till matlagning. Kokosoljans fettsyror förbränns lätt och ger ett snabbt tillskott av energi.

Ekologisk kokosolja består av cirka 2 % fleromättat-, 6 % enkelomättat- och 92 % mättat fett. Anledningen till att oljan räknas som en hälsosam olja är att de mellanlånga fettsyrorna utgör 68 % av det mättade fettet. De innehåller färre kalorier än långa fettsyror och förbränns lätt av kroppen. Det finns även flera andra vitaminer, mineraler och antioxidanter i oraffinerade kokosoljor. En av orsakerna till kokosoljans goda egenskaper är laurinsyra. Det är ett essentiellt näringsämne som finns naturligt i exempelvis bröstmjölk och anses bland annat stimulera immunförsvaret.

Soma Nordic grundades 1997 med målet att skapa ett företag som sätter högsta kvalitet i fokus när det gäller produkterna. Soma Nordic förmedlar även informationsmaterial som är lättillgängligt och lätt att förstå. På Soma Nordic är det viktigt att enbart de bästa råvarorna används. Det är även viktigt för Soma Nordic att ta hänsyn till naturen vid tillverkning av samtliga produkter.

Mer information

Mer information

Dosering & användning

Överskrid ej den dagliga dosen.

Hälsoinformation Detta är ett kosttillskott. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil.
Ingredienser 100 % ekologisk, oraffinerad kokosolja, kallpressad av färskt kokoskött. Kan innehålla spår av valnöt och mandel.
Näringsvärde
Näringsvärde per 100 mg (per matsked inom parantes):
Kalorier 900 kcal/3780 kJ  (126 kcal/529 kJ)
Kolhydrater 0 g  
Protein 0 g  
Fett 100 g  (14 g)
Mättat fett 94,5 g, varav laurinsyra 48 g  (13,2 g), (6,7 g)
Enkelomättat fett 4,7 g  (0,7)
Fleromättat fett 0,8 g  (0,1 g)
EAN 7090001170294
Recensioner