Go for life | Kakaobönor, 240 g

99 kr

Spara 1kr ( 1% lägre pris!)

Rek. pris: 100 kr
240 g.
  • Alltid Fri frakt!
  • Lägre priser
  • Snabb leverans - order före kl. 14 packas samma dag.
  • Maila kundservice på info@halsokostgrossisten.se
Beskrivning

Detaljer

    Kakaobönor är fulladdade med näringsämnen. Förutom att de innehåller massor av antioxidanter – som hjälper till att bekämpa skadliga fria radikaler (bland annat med resultatet av en vacker hy) – är de rika på bland annat järn och magnesium. Magnesium kallas ibland “mirakelmineralen” då den ger en livsgnista åt våra metaboliska funktioner samt lindrar trötthet och utmattning (bland mycket annat). Järn är även den en mycket viktig mineral som behövs för att bilda röda blodkroppar samt bidrar till kroppens normala syretransport. Det är även viktigt för energiomsättningen samt för att immunförsvaret ska fungera normalt.
    Många tror att kakaobönor innehåller mycket koffein, men så är faktiskt inte fallet. De innehåller mindre än en tjugondel mot kaffebönor. De innehåller däremot ett närbesläktat ämne, teobromin, som inte stimulerar nervsystemet utan snarare fungerar som en bakteriedödare. Slutligen innehåller kakaobönor det så kallade lyckoämnet anandamin. Det har inte hittats i någon annan växt och får oss att må bra. Som man ju brukar säga om choklad, men här får du alltså mycket mer än bara en lyckokick.
Kakaobönor kan ätas som de är som ett gott (och nyttigt!) tilltugg eller krossas och strös i morgonfilen. De funkar även perfekt i olika typer av smoothies och energidrycker, fruktsallader och desserter. Och så kan du självklart använda dem till att göra choklad – choklad som både din tandläkare och PT kan rekommendera!
Mer information

Mer information

Dosering & användning

Överskrid ej den dagliga dosen.

Hälsoinformation Detta är ett kosttillskott. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil.
Ingredienser Hela kakaobönor.
Näringsvärde Näringsvärde (per 100 gram):

Energi (kcal/kj)

616/2554

Protein

13,91gram

Kolhydrater

27,64 gram

Fett

50 gram

Järn  

3,6 mg

Magnesium

301 mg

EAN 7350047926089