Superfruit | Chia Omega Kapslar 60st

148 kr

Spara 31kr ( 17% lägre pris!)

Rek. pris: 179 kr
60 kap
 • Alltid Fri frakt!
 • Lägre priser
 • Snabb leverans - order före kl. 14 packas samma dag.
 • Maila kundservice på info@halsokostgrossisten.se
Beskrivning

Detaljer

  Superfruit CHIA OMEGA-3 består av 60 st 500 mg-kapslar med ren chiaolja från chiafrön. Fröna kallpressas och därefter filtreras oljan. Superfruit CHIA OMEGA-3 är en vegetabilisk och hållbar källa till omega-3 och består av ALA (alfa-linolensyra), en essentiell fettsyra som behöver finnas i vår kost.
  ALA konverterar till EPA och DHA i vår kropp och är ett så kallat förstadium till dessa fettsyror*.
  CHIA OMEGA-3 är en utmärkt källa till antioxidanter och innehåller tocopheroler och phytosteroler. Antioxidanterna gör att oljan i kapslarna har en hög oxidativ stabilitet. Oxidering/härskning av fett och oljor får dessa att smaka illa, samtidigt som det föranleder åldrande och åldersrelaterade tillstånd. Omega-3-fettsyrorna EPA och DHA oxiderar snabbare än ALA och även linfröolja är ostabil.
  Enligt EFSA**, är det rekommenderade intaget av ALA 2 gram per dag och det rekommenderade förhållandet mellan omega-6:omega-3 = 5:1. Det är viktigt att öka konsumtionen av omega-3 med en källa som innehåller mer omega-3 än omega-6 för att skapa rätt balans, då vår kost idag är väldigt mycket rikare på omega-6 än omega-3. CHIA OMEGA-3 har ett förhållande mellan omega-6:omega-3 som är 1:3.
Mer information

Mer information

Förpackningsstorlek 60 kapslar
Dosering & användning 2-4 kapslar om dagen i samband med måltid. Rekommenderat intag bör ej överskridas.
Hälsoinformation Detta är ett kosttillskott. Kosttillskott bör inte ersätta en varierad kost och en hälsosam livsstil.
Ingredienser Chiafröolja (Salvia hispanica L.), Vegetabiliska kapslar: Glycerol, majsstärkelse, karragenan, natriumkarbonat.
Näringsvärde Chiafröolja 500mg, varav Omega-3 (ALA): 310mg. Innehåll: 60 kapslar.
EAN 7350039931046